یزدفردا: پاستا ترکیه‌ای نوعی روش پخت پاستا است که از ترکیب پاستا با سسی از گوشت چرخ کرده و سس سفید تهیه می‌شود.

بعید به نظر می‌رسد که این روز‌ها کسی پاستا دوست نداشته باشد آن هم با آن رنگ و رخ و بوی خوب و سس مخصوصش که دل همه را آب می‌کند. پاستا از زمانی که اختراع شده است تا به امروز تغییرات زیادی کرده است و می‌توان گفت هر آشپزی با دستور خاص خودش پاستا را می‌پزد و در این میان پاستا‌های ایتالیایی از همه انواع پاستا معروفتر هستند. پاستا آنقدر در دنیا محبوب و پرطرفدار است که روز ۲۵ اکتبر به عنوان روز جهانی پاستا در تقویم دنیا ثبت شده است. پاستا یکی از غذا‌های ملی کشور ایتالیاست که در فرهنگ غذایی این کشور جایگاه ویژه‌ای دارد و در انواع و طعم‌های گوناگون طبخ می‌شود. می‌توان گفت بیش از حدود ۳۰۰ نوع پاستا خشک در ایتالیا تولید می‌شود که پاستای پروانه‌ای، پنه، اسپاگتی، ماکارانی، فتوچینی، روتینی، بوکاتینی، ریگاتونی و... از نمونه‌های آن است. کلمه پاستا از ریشه سیسیلی به معنای «خمیر ورز داده شده با انرژی بسیار» گرفته شده است. در میان تمام پاستا‌هایی که تابه‌حال خورده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم یکبار هم پاستای ترکی را امتحان کنید که این روز‌ها وایرال شده است و طعم بسیار متفاوتی دارد و روش طبخ آن کمی با پاستا‌های ایتالیایی فرق می‌کند. اگر دوست دارید این پاستای خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش پاستا ترکی همراه ما باشید.

مواد لازم

پاستا فرمی: ۱ بسته
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
پیاز: ۱ عدد
کره: ۲ قاشق غذاخوری
نعناع خشک: ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و پاپریکا: به میزان لازم
مواد لازم برای سس پاستا
ماست سفت و بدون آب یا ماست چکیده: ۳ قاشق غذاخوری
سیر: ۳ حبه
آب لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری
سماق، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
جعفری تازه و خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه خرد شده: ۱ عدد

طرز تهیه

طرز تهیه پاستا ترکی؛ تجربه‌ای متفاوت از خوردن پاستا

برای درست کردن این پاستای خوشمزه ابتدا پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. کمی روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید، سپس پیاز خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت بدهید تا پیاز نرم و طلایی شود، سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و سی ثانیه بعد گوشت چرخ کرده را داخل پیاز سرخ شده بریزید. کمی نمک، پودر سیر، فلفل سیاه و پاپریکا روی گوشت بریزید و ۱ دقیقه گوشت و پیاز را تفت بدهید و در آخر رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و مواد را هم بزنید. درب ماهی تابه را ببندید تا گوشت با حرارت کم بپزد. پاستا را بعد از جوشاندن آبکش کنید و صبر کنید تا آب اضافه آن خارج شود. ماست را داخل یک کاسه بریزید، سپس سیر رنده شده، آب لیمو ترش، سماق و نمک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ماست کمی رقیق شود. حالا پاستای آبکش شده را داخل ظرف سرو بکشید، سس ماست را وسط پاستا‌ها بریزید و با قاشق خوب پخش کنید، سپس مایه گوشتی را روی سس ماست بریزید. در آخرین مرحله، کره را داخل یک ماهی تابه بریزید تا آب شود، سپس کمی پاپریکا و نعناع خشک را داخل کره بریزید و سی ثانیه تفت بدهید و بعد از روی اجاق بردارید و کره آب شده را روی پاستا و مایه گوشتی بریزید. در آخر روی پاستا را با کمی جعفری خرد شده و گوجه ورقه شده تزیین کنید، نوش جان. 

نکات مهم 
ـ امروزه پاستا در اشکال و انواع گوناگون در فروشگاه‌های مواد غذایی وجود دارد. برای تهیه پاستا در منزل بهتر است از پاستا پنه استفاده کنید؛ زیرا به طور معمول پاستا را با نوع پنه تهیه می‌کنند. در صورتی که پاستا پنه در دسترس نداشتید، می‌توانید از انواع دیگر پاستا نیز استفاده کنید. هنگام جوشاندن پاستا پنه توجه داشتید که نباید آن را بیش از حد بجوشانید. بافت پاستا باید زیر دندان حس شود و بیش از حد له نباشد. بعد از آبکش کردن پاستا هرگز پاستا را به سبک ماکارانی با آب نشویید.

ـ برای تهیه پاستا ترکی سعی کنید از ماست یونانی یا ماست‌های پرچرب که آب کمتری دارند و سفت هستند استفاده کنید. 

ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم‌تری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا